תוכן נחשב לאחד המרכיבים המרכזיים בהשפעה על קידום אתרים.
יש המון גישות והמלצות איך לכתוב מאמר שיתקדם היטב בגוגל ועדיין ייתן ערך לגולשים, הדגש העיקרי הוא קודם כל לדאוג שהמאמר אטרקטיבי, מעניין, מונגש בצורה ידידותית לגולש ולא
הזנת תוכן לאתר – שלב אחר שלב
-
בשלב ראשון – כתבו את המאמר:
- המאמר חייב להיות מעניין, נושא רלוונטי לאתר בו עולה התוכן. להקפיד על הגהה ועריכה לשונית של התוכן ללא שגיאות כתיב. והכי חשוב – התוכן חייב להיות ייחודי ומקורי! מומלץ לבדוק את מקוריות התוכן באמצעות כלים כמו Copyscape.
- רצוי שהתוכן לא יהיה קצר מדי – מומלץ לפחות 400-500 מילה ובמקרים שמדובר בנושא רחב, מומלץ גם להשקיע וליצור תוכן מעמיק יותר (שווה בהקשר זה לראות את תוצאות המתחרים שעולות בגוגל). בכל מקרה, תמיד חשוב לזכור, איכות עדיפה על כמות.
- כשאתם מזינים את המאמר באתר, נא לוודא שאתם לא מעתיקים אותו ישירות מ- WORD או מדף אינטרנט אחר (כי אז אתם מעתיקים אותו עם כל סממני העיצוב/קוד שלו וזה יכול להעביר הרבה זבל). לכן, מומלץ להעתיק את התוכן לאחר ניקוי עיצוב או פשוט להעביר אותו ל- NOTEPAD ומשם להעתיק ולהעביר אותו לדף באתר.
2. שיבוץ מילת המפתח:
-
-
- לכל מאמר אמורה להיות מוגדרת מילת מפתח ראשית (שהיא לרוב נושא המאמר).
- ביטוי זה חייב להופיע מספר פעמים במאמר, בדגש על כותרות משנה, תמונות וכמובן בתוך הטקסט. לא לשבץ יותר מדי את מילת המפתח, זה צריך להשתלב באופן הגיוני ולא להיות המטרה העיקרית של המאמר. רצוי גם לגוון ולשלב מילות מפתח נרדפות / ביטויי LSI במקום לחזור על אותה מילת מפתח כל פעם מחדש.
- לצד מילת מפתח ראשית, מומלץ להגדיר ביטוי או שניים נוספים שנרצה לשלב במאמר ולקשר ממנו לדפים רלוונטיים באתר שאנחנו מקדמים (קישורים פנימיים). רצוי שמילות המפתח המשניות (מהם נוציא קישורים) לא יופיעו בכותרות המאמר וגם לא בפסקה הראשונה של המאמר (ממנה לרוב, פחות נרצה להוציא קישורים).
-
3. כותרות:
הקפידו על כותרת ראשית אטרקטיבית שמכילה את מילת המפתח. בעבר מקדמי אתרים היו נוהגים לכתוב כותרת בתור מילת מפתח, למשל למאמר הנוכחי, אם הייתי רוצה לקדם את הביטוי "הזנת תוכן", כנראה שכותרת המאמר
הייתה מילת המפתח וזהו. בגלל שיש לנו רצון לגרום ליותר גולשים להקליק על האתר שלנו, הכותרת צריכה להיות אטרקטיבית ומעודדת הקלקה. לכן, צריך לכתוב כותרת אטרקטיבית שמכילה את מילת המפתח ולא רק מילת מפתח. הכותרת צריכה כמובן להיות מוגדרת כ- Title וככותרת H1 (בוורדפרס זה קורה אוטומטית). לצד כותרת
ראשית, מומלץ לחלק את המאמר לפסקאות ולכל פסקה להוסיף כותרת משנה (אותה ניתן להגדיר כ- H2/H3/H4 וכד')
3. תאור דף:
לכל דף / מאמר רצוי להגדיר תאור דף (תגית Meta description) שתופיע בתוצאות החיפוש ותעודד הקלקה וכניסה לאתר שלכם. אורך תגית מטא דסקריפשן הוא לרוב עד 150-160 תווים (2-3 שורות) וניתן להגדיר אותה דרך תוסף יוסט באתרי WP. גם בפלטפורמות אחרות כמו וויקס ושופיפיי תוכלו למצוא בכל דף אפשרות להזנת תאור דף. לא חובה להזין מילות מפתח בתאור הדף, אם כי זה בהחלט יכול לעזור (במקרה כזה הביטוי שיחפש הגולש יודגש אם יופיע בתוצאות החיפוש.
כאן תוכלו לקרוא מדריך – איך לכתוב תגית מטא דסקריפשן
4. שם הדף – Slug
לכל פוסט/עמוד באתר ניתן לערוך ולהגדיר את שם הדף. ברוב המערכות (וורדפרס וכד') זה יקרה באופן אוטומטי בהתאם לשם המאמר שהגדרתם. את ה- slug ישנה דילמה האם לכתוב את ה- slug בעברית או באנגלית. היות וההשפעה על SEO היא מינורית במקרה הזה, אני בדר"כ ממליץ לכתוב את ה- slug באנגלית משיקולי נראות (כשמשתפים URL בעברית, זה מקודד ולא נראה טוב…)
גם הכותרת (Title), גם התאור וגם ה- slug ניתנים לשליטה ועריכה באמצעות תוסף יוסט בוורדפרס.
5. תמונות
קידום תמונות בגוגל רלוונטי בעיקר לאתרים ויזואליים (מוצרים, הלבשה, אוכל, תכשיטים וכד'). בתחומים כאלה גולשים
רבים מחפשים בגוגל תמונות ולכן כדאי מאוד שתמונות מהאתר שלנו יופיעו שם. אחת הדרכים הטובות ביותר לקדם
תמונות היא באמצעות שימוש בתגית ALT על גבי תמונה (טקסט אלטרנטיבי). תגית ה-ALT צריכה בעצם לתאר את התמונה ולעזור לגוגל להבין במה התמונה עוסקת, למשל: טבעת יהלום זהב לבן 0.88 קראט. בדף שמכיל תמונות רבות, רצוי לגוון בתגיות האלט בתמונות השונות ולא לחזור על אותה מילת מפתח כמה פעמים במוצרים השונים.
6. הוספת קישורים פנימיים:
בסופו של יום כל מאמר הוא חלק מתוך אסטרטגיית התוכן של האתר שנועדה גם לתת ערך לגולשים וגם לקדם את הדפים השונים מהאתר בגוגל. לכן צריך מראש לתכנן ולהוסיף בכל מאמר מספר קישורים פנימיים לדפי תוכן רלוונטיים.
7. שיוך לקטגוריה והוספת תגיות:
כל אתר בנוי באופן היררכי מסוים, לפי כל מוצר / או מאמר משויך לקטגוריה מסוימת. רצוי לא לפתוח יותר מדי קטגוריות באתר (בטח אם אין יותר מדי פוסטים או מוצרים תחת אותה קטגוריה). לכן, מומלץ כחלק מתכנית היררכיית האתר, לתכנן מראש מספר קטגוריות ראשיות ותחתיהן לשייך את כלל הפוסטים / מוצרים. רצוי לא לשייך כל מאמר ליותר מקטגוריה אחת (אלא אם ממש רלוונטי כמו באתרי איקומרס שמוצר מסוים יכול להיות רלוונטי ליותר מקטגוריה אחת).
בכל הקשור לתגיות, מדובר באלמנט שפחות רלוונטי ממה שהיה בעבר. לא בכל אתר אני ממליץ לעשות שימוש בתגיות. במידה וכן נעשה שימוש, גם כאן חשוב לא לייצר יותר מדי תגיות שונות שאין להן קיום אמיתי. ממליץ לקרוא את המדריך שלי בנושא דפי תגיות.
8. תמונה ראשית למאמר + כותב מאמר:
לכל מאמר יש להגדיר תמונה ראשית שתופיע בראש המאמר ובשיתוף של המאמר בפלטפורמות השונות.
התמונה צריכה להיות עד גודל 150KB לכל היותר (לא להכביד על זמני הטעינה של האתר) ורצוי שתהיה מקורית ומושכת.
כמו כן, רצוי לכל מאמר לציין את שם כותב המאמר. זה קריטי בעיקר בעידן של E.A.T.
והכי חשוב,
תעיפו מבט על הדף שהעליתם בסיום – תראו שהכל נראה תקין, בלי תמונות גדולות מדי או טקסט שבור. אף לקוח ובעל אתר לא רוצה שהאתר שלו יוצג באופן בעייתי.