חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בניית אסטרטגיית תוכן לאתר

תמונה של anidor

נכתב ע"י anidor

אין ספק שתוכן מהווה אלמנט חשוב בשיווק באינטרנט.  תוכן משמש בראש ובראשונה עבור מתן מידע לגולשים ולקוחות באתרים השונים.  בנוסף התפתח עם השנים שיווק מבוסס תוכן, בו לכתיבת תוכן יש השפעה מכרעת בכמות המכירות של האתרים השונים.

במאמר זה נציג בפניכם כיצד תוכן משתלב במעגל המכירה וכיצד תוכלו להגדיל את המכירות באתר שלכם באמצעות מספר שלבים פשוטים שתוכלו ליישם בעזרת התוכן בדפי המכירה שלכם.

אסטרטגיית תוכן  נתחיל מהבסיס, איך גולשים מוצאים תוכן באינטרנט?

   כשאתם כותבים תוכן באתר או בבלוג שלכם, השאיפה שלכם היא מן הסתם שיקראו את התוכן.  זו אחת הסיבות שמילות מפתח הפכו לחלק בלתי נפרד מכתיבת תוכן – כך גוגל ויתר מנועי החיפוש מוצאים תוכן רלוונטי
לשאילתת החיפוש של הגולש ובהתאם מציגים לו תוצאות רלוונטיות.

   לכן, אם אנחנו רוצים למכור באמצעות התוכן באתר שלנו, אנחנו צריכים בראש ובראשונה להבין מה הגולשים שלנו מחפשים ומה הם מצפים למצוא באתר שלנו.  בהתאם לתחום בו אתם עוסקים, תוכלו למצוא נושאים
רלוונטיים שעשויים לעניין את הגולשים שלכם.  כך למשל אם אתם חברת תוכן, מאמרים מסוג המאמר הזה ישרתו היטב את הגולשים שלכם.   תוכלו להיעזר גם בדו"ח השאילתות שיש בפרופיל האתר שלכם בגוגל וובמסטר
טולס.    בהקשר זה חשוב גם להבין למה הגולשים מתכוונים בכל שאילתת חיפוש ולהתאים להם את התוכן המתאים.  לא בכל שאילתה הגולש מחפש שימכרו לו, לפעמים הוא פשוט רוצה מידע ופעמים אחרות הוא מחפש תמונה
או סרטון..   תוכלו לקרוא פוסט מקיף על כך שכתבנו.

.

מה הגולשים שלכם מחפשים באתר שלכם?

למה גולשים מגיעים לאתר שלכם?  מה הצורך שלהם?  ניתן לחלק את צרכי הגולשים לשלוש סיבות עיקריות לביקור באתר שלכם:

  1.     מחפשים לעשות פעולה כלשהי
  2.     מחפשים ללמוד ולדעת יותר על נושא מסוים
  3.     ניווט – מחפשים להגיע לדף כלשהו / לאתר כלשהו

כעת נעבור על כל אחד מהמקרים ונפרט איזה תוכן יש לשלב בכל מקרה עבור הגולשים:

גולשים שמחפשים לעשות פעולה כלשהי

גולשים אלו לרוב יחפשו חיפוש ממוקד שמבוסס על פעולה – למשל:  "כרטיסים למשחק של ברצלונה" , "הזמנת טיסה ללונדון" וכדומה. באופן עקרוני, אלו הגולשים שאנחנו מחפשים באתר שלנו – גולשים שמכוונים לרכישה ונמצאים בסוף מעגל המכירה.  הם יודעים מה הם מחפשים ומה הם רוצים.  הם רוצים לקנות.

גולשים אלו צריכים להגיע לדף מכירה שיעוצב וייכתב בצורה אופטימאלית בהתאם לצרכי הגולשים. דפים אלה חייבים לעודד את הגולשים ולהניע אותם לרכישה דרך האתר.  עליכם להעניק לגולש תחושת ביטחון ואמינות באתר  (בין היתר באמצעות המלצות גולשים על מוצרי ושירותי החברה, תמונות להמחשה , אתר מאובטח וכד') ובנוסף להוביל אותם בתהליך מכירה מהיר של מספר שלבים מצומצם.

בהקשר זה מומלץ שתקראו טיפים כיצד מעצבים דפי נחיתה

ובנוסף מומלץ לקרוא כיצד מומלץ לכתוב תוכן שיווקי מכירתי

גולשים שמחפשים ללמוד ולדעת יותר על נושא מסוים

גולשים אלו לרוב יחפשו בגוגל שאילתות שמעידות על צורך במידע מסוים.  למשל:  איך כותבים תוכן שיווקי?  – תסכימו אתי שגולש שמחפש את הביטוי אינו מחפש חברה שתכתוב עבורו תוכן שיווקי…

הדפים שמקבלים את הגולשים הנ"ל חייבים להיות ממוקדים במתן מידע וערך לגולשים.  לא צריכה להיות פעולת מכירה בדפים אלה וראוי שייתנו מידע רלוונטי ואף יפנו לפוסטים רלוונטיים נוספים באתר.    תמיד תוכלו לשלב בדף טופס צור קשר וטלפון להתקשרות – במידה והגולש ירצה לקבל ייעוץ נוסף..  או שבמקרה הטוב מומלץ לעודד את הגולש להירשם לניוזלטר שלכם על מנת לקבל עדכונים נוספים בנושא.

מניסיוני אני יכול להעיד שיש גולשים רבים שמגיעים לאתר על מנת לקבל מידע בנושא מסוים.  במידה והגולשים קיבלו ערך, חלקם נרשם לרשימת התפוצה של האתר שלי והופכים לעוקבים נאמנים.   קרו מקרים שחלקם בסופו של תהליך גם הפכו ללקוחות כאשר הצטרכו שירות מסוים שרלוונטי לעסק שלי.

גולשים שמחפשים לנווט ולהגיע לדף כלשהו

לרוב מדובר בגולשים שאין זה ביקורם הראשון באתר. הם כבר היו באתר והם יודעים לאן הם רוצים להגיע.  רובם יזכרו גם את שם המותג שלכם וכנראה שגם בחיפוש שלהם יציינו אותו.  במקרה כזה כל שעליכם לעשות הוא עבודת אופטימיזציית תוכן לכל הדפים הפנימיים באתר שלכם ולוודא שהכותרות ומילות המפתח רשומות בצורה הנכונה.   חלקכם יתפלא לשמוע, אך ישנם אתרים רבים שבגלל שהכותרות שלהם אינן ערוכות בהתאם למוצרים המופיעים באותם דפים – הם מאבדים טראפיק יקר לטובת המתחרים.   אל תזלזלו בביטויים אלה, ביטויים ממוקדים שמכילים את שם המותג הם לקוחות מוכוונים שרוצים לקנות את המוצר מכם.   אל תפלו בטעויות אופטימיזציה ותאבדו לקוחות למתחרים שהשכילו לנצל זאת.   בהמשך לנושא זה, רצוי להוסיף ב- Title  של כל דף גם את שם החברה שלכם.

אז איך מחברים את הכול ביחד?

הכול מתחיל בהיררכיה נכונה של התוכן באתר.   תוכלו לקרוא על כך יותר בפוסט שכתבנו על תכנון UI באתר.  עליכם לתכנן ולבנות דפי תוכן בהתאם לצרכים השונים של גולשים באתר.  הדפים הראשיים באתר (דף בית, אודות, קטגוריות וכד'),  הם דפים שהתוכן בהם צריך להיות בראש ובראשונה תדמיתי ולהציג את החברה, השירותים בה וכדומה.

לצד הדפים הראשיים באתר עלינו לתכנן מהן הקטגוריות החשובות והראשיות באתר – בהתאם לשירותי החברה ומחקר מילות מפתח מקדים שנעשה.  תחת כל קטגוריה עלינו לכתוב מאמרים שיתמקדו בזנב הארוך של ביטויים רלוונטיים לאותה קטגוריה.   מאמרים אלו צריכים להיות מאמרי מידע שיתנו ערך ויענו על שאלות פוטנציאליות לגולשים שמגיעים לאתר.

תוכן טוב באתר גם צריך להוביל למכירה

אין ספק שהרבה יותר קל למשוך גולשים לדפי מאמרים ותוכן בעל ערך באתר מאשר לדפים שיווקיים ותדמיתיים..   וההסבר לכך הוא די ברור.  קל יותר לשתף ולמשוך גולשים למאמר שייתן להם מידע או טיפים אמיתיים – יש כאן ערך אמיתי לגולש לעומת דף תדמיתי באתר שנועד למכור שירותי קידום אתרים, שהנו דף מכירתי תדמיתי שלא מעניין את הגולשים.

חייב להיות שילוב בין השניים, מצד אחד מאמרים בעלי ערך מוסף באתר (וכמה שיותר – יותר טוב) ומצד שני דפי מכירה שיווקיים.   נקודה נוספת היא שהמאמרים שמושכים את הטראפיק הגדול של הגולשים צריכים להפנות לדפי המכירה הרלוונטיים להם ובכך לסייע להם להתקדם בתוצאות החיפוש.    למשל, אם כתבתם מאמר מידע על הזמנים הטובים ביותר לפרסם סטטוס בפייסבוק – כדאי יהיה לשלב במסגרת המאמר הפניה לגולשים לדף מכירה בנושא ניהול קמפיין ממומן בפייסבוק.

אסטרטגיית תוכן לפי שלבים

מבחינת תכנית העבודה בבניית אסטרטגיית תוכן לאתר, השלב הראשוני בעת הקמת האתר הוא קודם כל הדפים הראשיים באתר:  דף בית, דף אודות, דפי קטגוריות ראשיות (בהתאם למוצרים והשירותים של האתר).    לכל אחד מהדפים האלה יש לכתוב תוכן שיווקי תדמיתי שמצד אחד יציג את שירותי החברה ומצד שני יעודד פנייה מצד הגולש לחברה (אם באמצעות טלפון, טופס התקשרות ושלל פרטים שיגדילו את האמינות של האתר בעיני הגולש).

במקביל לכתיבת התוכן עבור הדפים הראשיים, יש לעשות מחקר מילות מפתח ולבחור את הביטויים לקידום באתר.  לאחר שנבחרו הביטויים לקידום, יש להחליט מהם הביטויים הראשיים לקידום ואילו ביטויי משנה יש להכניס לתכנית העבודה.   כך, נוכל לבנות למעשה תכנית היררכית של מילות המפתח והנושאים באתר. יש לבנות עץ היררכי של מילות המפתח באתר ותחת כל קטגוריה יש לכתוב מאמרים רלוונטיים לאותה קטגוריה.

כך, אתם גם יוצרים היררכיה נכונה של התכנים באתר שמקלה על הגולש וגם נותנים דחיפה משמעותית לאופן בו גוגל קורא, סורק ומאנדקס את האתר שלכם.

בשלב הבא עלינו לבנות תכנית מאמרים לאתר – כאן כבר מדובר על מציאת נושאים רלוונטיים לפוסטים לאתר (בהתאם למה שכתבתי בתחילת המאמר – מציאת נושאים רלוונטיים, חדשותיים, הצעות מהגוגל וובמסטר טולס וכד').

תוכלו לקרוא פוסט נוסף בנושא – כמה תכנים לעדכן ובאיזו תדירות?  

לסיכום, בניית אסטרטגיית תוכן לאתר מתחילה קודם כל בהכרות עם קהל היעד של האתר והבנה של הצרכים של אותו קהל.  אותם צרכים צריכים להיות מגולמים בתכנית התוכן של האתר. דפי האתר צריכים להתאים בתוכן שלהם לכל שאילתת חיפוש – בין אם זו שאילתה מכוונת מכירה, מכוונת מתן מידע או מכוונת ניווט לדף מסוים.

    למה אסטרטגיית התוכן שלכם לא עובדת? | כתיבת תוכן לאתר
    10 בApril 2014

    […] כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לבדוק האם יש לכם אסטרטגיית תוכן […]

    תוכן דיגיטלי - מה צופן לנו העתיד ומה יקרה לתעשיית הכותבים? | כתיבת תוכן לאתר
    10 בJuly 2014

    […] לייצר כמויות בלתי פוסקות של תוכן ויש צורך ביצירת אסטרטגיית תוכן רחבה לאורך זמן שתעזור לכם לייצר את התכנים […]

השאר תגובה

צרו איתנו קשר

פוסטים נוספים

בעידן הדיגיטלי של ימינו, כתיבת תוכן איכותי היא אחד המפתחות להצלחה עבור כל בלוג או אתר אינטרנט. וורדפרס, כאחת הפלטפורמות המובילות לניהול תוכן, מציעה

בעולם הדיגיטלי התחרותי של ימינו, משווקים ובעלי אתרים נדרשים להיות ערניים ומעודכנים בכל רגע נתון. לא מספיק רק ליצור תוכן איכותי ולקוות שהקהל יגיע

על פי ההגדרה היבשה "פרומפט הוא סוג של קלט בדוגמת הנחיה, שאלה או שאילתה המוזנת לתוך מודל שפה או בינה מלאכותית, כדי לקבל תצר

בעידן הדיגיטלי זמן הוא קריטי, וזה נכון גם בעולם ה-SEO. אחד האתגרים הגדולים ביותר לבעלי אתרים הוא להבטיח שדפים מהאתר שלהם מתאנדקסים במהירות על

גוגל דיסקבר (או ה- FEED של גוגל) הוא הממשק של גוגל שממליץ על תכנים רלוונטיים ישירות מתוך אפליקציית גוגל במובייל (אנדרואיד/אפל).   כחלק מהתהליך שבו

בגלישה באתרי אינטרנט או בקריאת מגזינים ועיתונים אנחנו ניתקל ב3 סוגים עיקריים של כתיבה: מאמר , ידיעה חדשותית וכתבה. ההבדלים ביניהם לא תמיד ברורים